reklama
kategoria: Zdrowie
13 grudzień 2020

Kiedy sięgnąć po koper

fot. nadesłane
Koper włoski uprawiany w wielu rejonach świata, od lat wykorzystywany jest (w postaci ziół, przyprawy i nasion) przy produkcji leków, alkoholu i potraw. Liście kopru są bardzo dobrym źródłem witaminy C i A, a także składników mineralnych takich jak fosfor, magnez, miedź, potas, wapń oraz pierwiastków śladowych, takich jak molibden i mangan. Ponadto koper zawiera dość duże ilości błonnika pokarmowego i dając uczucie sytości, stanowi idealną przekąskę dla osób dbających o prawidłową masę ciała.
REKLAMA
pogoda Świdnik
1.2°C
wschód słońca: 06:58
zachód słońca: 15:33
Koronawirus
lubelskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Świdniku

kiedy
2024-12-07 16:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury, Świdnik,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-24 20:00
miejsce
Miejski Ośrodek Kultury, Świdnik,...
wstęp biletowany